مربای هویج 300 گرمی با طعم شربت ب کمپلکس که شهرت جهانی پیدا کرد

مربای هویج 300 گرمی می توانند به عنوان یک مکمل جایگزین برای غلبه بر کمبود تغذیه ای برای یک سبک زندگی سالم عمل کنند.

آنها همچنین می توانند نقش کلیدی در مدیریت بیماری ایفا کنند.

برای توسعه محصولات غذایی هویج، 64 ژنوتیپ از چهار قاره مختلف برای طیف وسیعی از متغیرهای مورفو تغذیه مورد ارزیابی قرار گرفتند.

تنوع ژنتیکی، وراثت‌پذیری، قدرت و جهت ارتباط بین متغیرها و روابط مستقیم و غیرمستقیم بین صفات فیزیکوشیمیایی و تغذیه‌ای با محتوای بتاکاروتن مورد ارزیابی قرار گرفت.

قطر هسته، وزن شاخ و برگ، وزن ریشه و وزن شانه ارتباط معنی داری با تجمع بتاکاروتن نشان دادند. تجزیه و تحلیل اجزای اصلی برای ارزیابی فیزیوشیمیایی و تغذیه ای این ژنوتیپ ها را به دو گروه متمایز، هویج شرقی و هویج غربی تقسیم کرد.

محتوای کالری و رطوبت با محتوای بتاکاروتن ارتباط مثبت بالایی داشت در حالی که محتوای کربوهیدرات ارتباط منفی داشت.

با بالاترین محتوای بتاکاروتن برای ساخت سه مکمل غذایی (آب هویج پرتقال، مربای هویج و آب نبات هویج) انتخاب شدند.

این مکمل‌های غذایی حاوی بتاکاروتن بالا همراه با خواص آنتی اکسیدانی هستند.

مربای هویج دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالا با بالاترین مقادیر در T-29 (39% مهار اکسیداسیون) و به دنبال آن PI 634658 (37%)، PI 164798 (36.5%)، Ames 25043 (36%) و PI 288765 (35.5%) بودند.

این محصولات مغذی، با محتوای 4 تا 6.5 میلی‌گرم در 100 گرم بتاکاروتن، مقادیر بالاتری نسبت به دریافت رژیم غذایی توصیه‌شده وزارت کشاورزی آمریکا، 3 تا 6 میلی‌گرم بتاکاروتن در روز داشتند که می‌توان برای استفاده روزانه برای کاهش خطر بیماری مزمن توصیه کرد.

سوء تغذیه یکی از مشکلات اصلی بهداشتی است که به طور گسترده در جهان پدیدار می شود.

سوءتغذیه و پروتئین انرژی همراه با کمبود مواد معدنی یکی از دلایل اصلی بیماری و مرگ در جهان است.

در حالی که میزان بروز گرسنگی شدید در چند دهه گذشته کاهش یافته است، تخمین زده می شود که 821 میلیون نفر در سال 2017 به طور مزمن دچار سوءتغذیه بوده و طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، 210 میلیون کودک و زن از کمبود ویتامین A رنج می برند.

و 45 درصد از کودکان زیر پنج سال در کشورهای در حال توسعه با شیوع بالا در جنوب آسیا و آفریقا دچار سوء تغذیه هستند.

کمبود ویتامین A (VAD) یکی از تظاهرات اصلی سوء تغذیه است.

به عنوان مثال، 51.5٪ از کودکان در پاکستان با VAD مواجه هستند که شیوع کمی در پسران نسبت به دختران دارد.

VAD می تواند به گیرنده های نوری چشم آسیب برساند و منجر به مشکلات بینایی از جمله خشکی دهان شود.

منابع غذایی ویتامین A به محافظت از بینایی، کاهش دژنراسیون ماکولا و سرکوب توسعه آب مروارید پیری، یکی از دلایل اصلی نابینایی کمک می کند.

فراتر از اختلال بینایی، VAD عملکرد سیستم ایمنی را کاهش می‌دهد و به ناباروری، عوارض و مرگ‌ومیر کمک می‌کند دو رویکرد برای غلبه بر این بیماری‌های غیرواگیر (NCDs) وجود دارد.

پیشگیری و درمان. پیشگیری می تواند هزینه کمتری نسبت به درمان داشته باشد زیرا شامل تغییر عادات سبک زندگی می شود.

برای کاهش بیماری های غیرواگیر با تغییرات رژیم غذایی، محققان در حال بررسی ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در غذاهای غنی شده با مواد مغذی از جمله “مواد مغذی” برای درمان بیماری های غیرواگیر وجود دارد.

مواد مغذی به عنوان غذا یا بخشی از غذا توصیف می شود که می تواند مزایای سلامتی از جمله پیشگیری از بیماری های مزمن را ارائه دهد.

مواد مغذی بومی تمدن های هندی، رومی، سومری و چینی هستند.